Ondanks Memorial Day ceremonie blijft Amerikaanse begraafplaats Margraten gesloten voor publiek

Print
Ondanks Memorial Day ceremonie blijft Amerikaanse begraafplaats Margraten gesloten voor publiek

Er komt toch een ceremonie, maar publiek mag er dit jaar niet bij zijn. Afbeelding: Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Ondanks dat er zondag toch een ceremonie gehouden wordt in het kader van Memorial Day, blijft de Amerikaanse begraafplaats in Margraten gesloten voor publiek.

Het bericht dat Koning Willem Alexander, samen met nog een aantal notabelen, naar Margraten komt voor een toespraak en kranslegging, heeft bij veel mensen die een graf hebben geadopteerd voor verwarring gezorgd. De organisatie laat nadrukkelijk weten dat dit niet betekent dat adoptanten ook een bloemetje of krans kunnen komen leggen. De begraafplaats blijft in het kader van de coronacrisis gesloten. Alleen de genodigden voor de ceremonie kunnen het terrein op. De ceremonie wordt live uitgezonden door L1.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen