Unanieme steun voor motie vluchtelingenkinderen

Print
Unanieme steun voor motie vluchtelingenkinderen

Vluchtelingenkinderen in een van de overvolle opvangkampen in Griekenland. Afbeelding: ANP

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Met algemene stemmen heeft de gemeenteraad van Valkenburg een motie van de fractie PGP aangenomen waarin het kabinet wordt gevraagd om kinderen uit de vluchtelingenkampen in Griekenland op te nemen.

Eerder hebben ook andere gemeenten in het Heuvelland zo’n motie vastgesteld. Doordat de kampen in Griekenland overvol zijn, leven kinderen daar vaak in erbarmelijke omstandigheden.

Lees ook: Gulpen-Wittem dringt aan op opvang vluchtelingenkinderen; geen steun voor motie in Valkenburg

PGP-raadslid Hilde Baaij is vooral blij dat alle partijen zich achter haar verzoek aan het kabinet hebben geschaard. „Zo maak je echt een gebaar richting Den Haag”, vindt ze.

Vorige maand moest Baaij een eerdere motie nog intrekken omdat ze op dat moment nog geen steun van de andere fracties kreeg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen