Fitness zoekt alternatief voor Polfermolen

Print
Fitness zoekt alternatief voor Polfermolen

Fitness in de Polfermolen. Afbeelding: Harry Heuts

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De fitnessgroepen die in Valkenburg momenteel sporten in de Polfermolen zoeken een alternatief voor als het sport- en recreatiecentrum volgend jaar de deuren sluit.

De toekomst van de Polfermolen staat nog steeds niet vast. De gemeenteraad van Valkenburg heeft maandag gevraagd om te bekijken of naast de sporthal ook de theater- en vergaderzalen en het café behouden kunnen blijven.

Lees ook: Coalitie Valkenburg wil ook zalen en café Polfermolen behouden

Vast staat wel dat het zwembad en de fitnessruimte dichtgaan. Dat gedeelte van het complex wordt in elk geval gesloopt. Op de vrijkomende grond kunnen vervolgens woningen worden gebouwd, waarbij in eerste instantie wordt gekeken naar woonruimte voor jonge gezinnen en ouderen.

De fitnessgroepen willen ook na de sluiting van hun ruimte in de Polfermolen doorgaan. Volgens wethouder Rémy Meijers zijn inmiddels al eerste gesprekken gevoerd over een alternatieve locatie voor die sporters.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen