Heerlen bereidt proef met cameratoezicht bij afvalcontainers voor

Print
Heerlen bereidt proef met cameratoezicht bij afvalcontainers voor

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen bereidt een proef met cameratoezicht bij afvalcontainers voor. Zo zouden mensen die afval dumpen kunnen worden opgespoord.

Dat antwoordt wethouder Charles Claessens (CDA, Beheer) op vragen van raadsleden Marco Peters (CDA) en Jan Horssels (Hoensbroeks Belang). Hoe de proef er inhoudelijk uit gaat zien is nog niet bekend. Claessens zal de gemeenteraad daar binnenkort over informeren.

Overlast

De toegenomen hoeveelheid afval die sinds de coronacrisis bij ondergrondse afvalcontainers wordt neergezet is veel omwonenden een doorn in het oog. Met afvalverwerker Rd4 wordt vaker gekeken hoe vol de containers zijn. Ook wordt bekeken of inwoners van Heerlen twee keer per jaar gratis grofvuil bij een milieuperron mogen aanbieden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen