Daling coronapatiënten op intensive care zet door, nu nog 275

Print
Daling coronapatiënten op intensive care zet door, nu nog 275

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Reuters

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is gedaald tot 275. Dat zijn er achttien minder dan dinsdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De intensivecareafdelingen behandelen inmiddels 527 mensen met andere aandoeningen. Dat is vier meer dan dinsdag.

,,Het aantal Covid-patiënten op de IC daalt snel verder. We zien het aantal Covid-patiënten buiten de IC minder snel dalen, maar verwachten dat dit ook verder omlaag gaat”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal corona-opnames buiten de intensive care bedraagt 922. Dat zijn er elf minder dan een dag eerder. De afgelopen 24 uur zijn er drie verplaatsingen geweest tussen de regio’s.

Langdurige zorg

Bij mensen met langdurige zorg ligt het aantal sterfgevallen weer bijna op normaal niveau. Tijdens de coronacrisis overleden opvallend veel mensen in deze kwetsbare groep. Lang niet bij alle overlijdens is er getest op corona.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn 33 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus. Het totale officiële dodental, dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijhoudt, stijgt daarmee naar 5748.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen