Van As wil binnen twee weken nieuwe Roda-coach vastleggen

Print
Van As wil binnen twee weken nieuwe Roda-coach vastleggen

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC hoopt binnen nu en twee weken de nieuwe trainer te kunnen presenteren. Die ambitie heeft technisch directeur Jeffrey van As uitgesproken.

Van As is opgelucht, nu er na een poos onderhandelen meer duidelijkheid is over de toekomst van Roda JC. „Het is een vreselijk jaar geweest voor iedereen bij de club. Erg onrustig, met alle perikelen rond die Mexicaan. Nu is ervoor gezorgd dat de rust terugkeert.”

Bewezen

De technisch directeur kan nu eindelijk aan de slag, maar temperde wel meteen de verwachtingen. „Ik ga niet ineens morgen vier nieuwe spelers presenteren. We gaan dit op ons gemak doen. Tegen de tijd dat de competitie begint, moet er een goed elftal staan. Ik durf het wel aan om te wachten op kwaliteit.” Voor een trainer ligt dat wat hem betreft anders. „Die wil ik eerder hebben, want die krijgt ook medezeggenschap in het samenstellen van de selectie. We streven ernaar om binnen twee weken iemand te kunnen presenteren.” Dat wordt geen trainer zonder ervaring, bezweert Van As. „We zoeken naar iemand die zich al op diverse niveau’s bewezen heeft.”