Showbizz-rubriek

Zanger Lex Uiting verrast zijn 90-jarige oma

Lex Uiting en zijn oma Joke. © Laurens Eggen

Benieuwd naar interessante weetjes over bekende Limburgers? In deze showbizz-rubriek struint De Limburger het internet af voor de bijzondere en opvallend berichten van BL’ers op social media.

Chantalle Donné

Sproetjes, de een zit er vol mee en bij de ander moet je goed zoeken. Nu het lente is, komen de sproeten weer tevoorschijn. Zo ook bij de Tegelse presentatrice en zangeres Chantal Janzen.

Trainen en fit blijven. Dat is vooral iets wat de Limburgse F1-coureur Max Verstappen de laatste tijd (veel) doet. In vorm blijven zodat hij tijdens zijn eerste Grand Prix kan knallen.

De muziekindustrie krijgt zware klappen in de coronacrisis. Terwijl Nederland langzamerhand een beetje open gaat, blijven concertzalen en festivalweides leeg. Vandaar dat dialectband Rowwen Hèze zijn fans oproept om petitie te tekenen voor het behoud van livemuziek in Nederland.

Voormalig Miss Nederland Kelly Weekers uit Weert komt wederom met een handige tip voor ondernemers. ‘Maak de beslissing om ja of nee te zeggen dus niet op gevoel (korte termijn), maar op strategie (lange termijn)!’, schrijft ze op Facebook.

Wat is dan liefde? André Hazes zong hier in de jaren tachtig over. Volgens zangeres Suzan Seegers uit Melick is liefde samen een ijsje delen, maar dat loopt anders af dan gepland.

De oma van de Venlose zanger Lex Uiting mag negentig kaarsjes uitblazen. Dat laat de Venlonaar niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op zijn Facebookpagina laat hij zien hoe hij met hulp van zijn goede vriend Frans Pollux zijn oma heeft verrast.

Ook de in Heerlen geboren Marijke Helwegen wordt verrast met bosje bloemen. In de video vertelt ze met trots dat het haar lievelingsbloemen zijn en dat ze een eigen amaryllis krijgt.

De wereldberoemde Maastrichtse violist André Rieu is fanatiek aan het bakken geslagen nu hij vanwege de coronacrisis geen concerten kan geven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal