Automobilist uit Kerkrade gepakt met 25 keer te veel amfetamine in zijn lijf

Print
Automobilist uit Kerkrade gepakt met 25 keer te veel amfetamine in zijn lijf

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Hij was een eind van huis tijdens een opmerkelijke ‘trip’, als je cijfers van de politie mag geloven: een man uit Kerkrade werd bij het Gelderse Heerde betrapt op een sterk staaltje drugsrijden.

De Landelijke Eenheid van de politie meldt op Twitter dat de Limburger maar liefst 25 keer meer amfetamine in zijn bloed had dan is toegestaan. Bovendien had hij cannabis gebruikt: ook daarmee ging hij over schreef.

Sinds een paar jaar kent Nederland drugsgrenzen zoals die al veel langer voor alcohol gelden. Heb je er te veel van in je lichaam, dan beinvloedt het je rijvaardigheid. Sinds agenten ook kunnen testen op verschillende soorten drugs, lopen niet alleen nog maar drankrijders, maar ook drugsrijders tegen de lamp.

Resultaat

De man uit Kerkrade maakte het wel heel bont. Hij werd drie weken geleden betrapt bij Heerde, de politie meldt op de dag voor Hemelvaart de onderzoeksresultaten.

Amfetamine is een oppeppend middel, leggen de deskundigen van Jellinek uit op hun website. ,,Amfetamine (oftewel speed of pep) is een oppeppend middel dat in een laboratorium wordt gemaakt.’’ Het wordt ook wel speed genoemd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen