NPO stopt met coronaprogramma Frontberichten

Print
NPO stopt met coronaprogramma Frontberichten

Frontberichten. Afbeelding: BNN Vara

Er komt een einde aan Frontberichten. Het dagelijkse coronacrisisprogramma, dat per uitzending zo’n miljoen kijkers trekt, is op zondag 31 mei voor het laatst te zien. De NPO houdt echter wel een slag om de arm. ‘Mocht het coronavirus in Nederland de komende maanden toch onverhoopt nog weer oplaaien, dan hervat BNNVARA de uitzendingen van Frontberichten’.

De eerste aflevering van Frontberichten werd op 20 maart uitgezonden. In de serie namen Nederlanders in vitale beroepen de kijkers mee door middel van unieke vlogs. Van medewerkers in de zorg, huisartsen, apothekers en ambulancepersoneel tot schoonmakers, leraren en politieagenten; ze deelden allemaal hun verhaal en lieten zien hoe zij Nederland door de coronacrisis heen loodsen.

Miljoen kijkers

Het programma trok per uitzending gemiddeld een miljoen kijkers en werd lovend ontvangen door de pers. Al na anderhalve week gingen er op sociale media zelfs meerdere stemmen op om het te belonen met de grote tv-prijzen. ,,Ik lees her en der dat alle talkshows met hun deskundigen, artiesten en hotemetoten niet op kunnen tegen Frontberichten. Die complimenten zijn niet voor ons, maar voor de vloggers”, zei bedenker en regisseur Geertjan Lassche in een interview met deze site.

De slotuitzending wordt op 31 mei een speciale studio-uitzending van een half uur, direct na de laatste reguliere aflevering van 22.00 uur. Astrid Joosten neemt de finale voor haar rekening en ontvangt verschillende vloggers die terugblikken op de afgelopen periode. ‘Aan de hand van indrukwekkende en ontroerende fragmenten uit hun vlogs blikt ze met de hoofdpersonen terug op hun verhalen, werkzaamheden en ervaringen tijdens de coronacrisis’, laat de NPO in een verklaring weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen