Dagbesteding ouderen weer van start

Print
Dagbesteding ouderen weer van start

De dagbesteding komt weer op gang. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Enkele weken lag het stil, maar op verschillende plaatsen wordt het weer opgestart: ouderen die elkaar ontmoeten in een vorm van dagbesteding. Bij Proteion was woensdag voor het eerst sinds lang weer een bijeenkomst bij ‘Neel Ontmoet’ in Roermond.

Heel langzaam maar zeker komt het vertrouwde leven weer op gang in de ouderenzorg. In vrijwel alle verpleeghuizen die minstens veertien dagen coronavrij zijn wordt vanaf 25 mei – nog op beperkte schaal en volgens strenge protocollen – bezoek weer toegelaten. „Het was voor de oudere bewoners in onze verpleeghuizen verschrikkelijk om lange tijd geen bezoek te mogen ontvangen”, zegt locatiemanager Helen Aarts van twee Proteion-verpleeghuizen in Roermond. „Ook de dagbesteding voor ouderen uit de buurt lag wekenlang stil. Dat kan nu weer worden opgestart. Iedereen kijkt er erg naar uit.”

Dagbesteding ouderen weer van start
Foto: Peter Schols

Bij Neel Ontmoet aan de Kerkeveldlaan in Roermond waren er woensdag, de eerste dag dat de dagbesteding weer open ging, vier ouderen. De komende weken wordt de dagbesteding verder uitgebreid en volgen er mogelijk meer locaties.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen