EREDIVISIE

Arias definitief naar VVV

Print
Arias definitief naar VVV

Jafar Arias is VVV’er. Afbeelding: VVV

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Jafar Arias, de aanvaller van FC Emmen, tekent - zoals al eerder door De Limburger bericht - een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar bij VVV.

De 24-jarige Jafar Arias, een aanvaller met de Nederlandse nationaliteit met roots op Curaçao, debuteerde in het betaalde voetbal voor FC Groningen. Dat deed hij in het seizoen 2014-2015. Hij verruilde de Noordelingen één seizoen later voor FC Dordrecht, waar hij drie seizoenen speelde. In 2018 vertrok Arias van FC Dordrecht naar FC Emmen. Met de Drentenaren kwam hij de afgelopen twee seizoenen uit in de eredivisie. De 1,91 meter lange centrumspits maakte in 50 eredivisiewedstrijden voor FC Emmen vier goals. Arias is inmiddels ook international en komt uit voor het nationale team van Curaçao, waarvoor hij tot op heden in totaal 7 interlands speelde.

Technisch Manager Stan Valckx van VVV over Arias: „Jafar staat al een tijdje bij ons op ‘het lijstje’. Hij is een complete spits. Snelheid, kracht, balvastheid en doelgerichtheid, het zijn allemaal eigenschappen die op hem van toepassing zijn. Met hem halen we een aanspeelpunt in de voorhoede binnen.”