Kabinet: ‘Per 15 juli meerdere bezoekers in verpleeghuizen welkom’

Print
Kabinet: ‘Per 15 juli meerdere bezoekers in verpleeghuizen welkom’

Minister Hugo de Jonge. Afbeelding: ANP

Vanaf half juli wordt het mogelijk om met meerdere mensen bij opa of oma in het verpleeghuis langs te gaan.

Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdagavond in het coronadebat met de Tweede Kamer. Dit is goed nieuws voor veel mensen, die ernaar smachten om hun naasten weer in levende lijve te zien en spreken.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en De Jonge van woensdag werd al duidelijk dat vanaf 25 mei niet meer slechts 26 verpleeghuizen (één per GGD-regio) een bezoekregeling van één persoon per dag mogen hebben. Dit wordt uitgebreid naar eerdere locaties, mits ze voldoen aan de corona-eisen. De regionale GGD’s zullen daar over oordelen. Vanaf 15 juni komen locaties in het hele land in beeld.

Minister De Jonge hoopt vervolgens een maand later - vanaf 15 juli - het aantal bezoekers verder te verruimen. Dit uiteraard wederom mits de coronabesmettingen binnen de perken blijven. De CDA-bewindsman gaf bovendien in het debat aan dat hij signalen heeft vernomen dat men eerder meer bezoekers wil in de verpleeghuizen. De Jonge is bereid daarnaar te kijken, liet hij weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen