IOC-voorzitter Bach: Spelen van Tokio in 2021 en anders niet

Print
IOC-voorzitter Bach: Spelen van Tokio in 2021 en anders niet

Afbeelding: ANP

Als de Olympische Spelen van Tokio ook volgend jaar niet gehouden kunnen worden, dan gaan ze helemaal niet meer door. Volgens voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden de Spelen in dat geval geschrapt en moeten de sporters gaan toewerken naar Parijs 2024.

„Ik heb daar wel begrip voor. Je kan niet voor altijd 3000 tot 5000 mensen in dienst houden in een organisatiecomité”, zei Bach bij de BBC. „Je kan ook niet ieder jaar de sportkalender van alle grote federaties wereldwijd blijven aanpassen. Je kan atleten niet zo lang in onzekerheid houden. Bovendien zou er dan ook zoveel overlap ontstaan met de volgende Olympische Spelen.”

De Spelen van Tokio zijn als gevolg van de coronacrisis met een jaar verplaatst. Ze staan nu voor 23 juli tot en met 8 augustus 2021 op de kalender.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen