CCH Gebrook proclameert in 2021 geen Hoensbroekse stadsprins

Print
CCH Gebrook proclameert in 2021 geen Hoensbroekse stadsprins

Niels van Rooijen was bij de vorige carnaval stadsprins van Hoensbroek. Afbeelding: Foto Vroemen

Hoensbroek / Heerlen -

Carnavalsvereniging CCH Gebrook zal in het carnavalsseizoen 2020/21 geen stadsprins van Hoensbroek proclameren. Omdat de komende editie van vasteloavend door de coronacrisis er anders uit zal zien, ziet de club hiervan af.

„Wij zijn van mening dat elke Stadsprins een onbegrensde en onbeperkte vastelaovend moet kunnen vieren en hier kunnen wij op dit moment niet van uit gaan” schrijft CCH Gebrook in een verklaring. „We hebben dit besluit met pijn in het hart genomen.”

Abdicatie

In januari zal CCH Gebrook wel een abdicatie voor de huidige stadsprins Niels I organiseren. De traditionele start van het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e met het Breuker Vastelaoves Leedjeskonkoer gaat dit jaar niet door. Er komt ook géén alternatief, laat CCH Gebrook weten. „Onze andere evenementen kunnen wellicht in een aangepaste vorm plaats vinden, maar er zal ook rekening gehouden moeten worden met annuleringen van evenementen. Over de beide optochten en het Kowrenne hebben wij nog geen besluit genomen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu