Verstappen over simracen: ‘Helpt om mentale scherpte te behouden’

Max Verstappen.

Max Verstappen. © Reuters

Max Verstappen moet nog even wachten voordat hij weer in de open lucht de weg op mag voor een Formule 1-race. In tijden van corona is de 22-jarige Nederlander actief in de virtuele wereld van de Formule 1: simracen. Op het Instagram-account van Puma praat Verstappen erover met ex-coureur David Coulthard: ,,De simulaties zijn nu zeer realistisch.”

Redactie

Verstappen zit al wekenlang vast in zijn thuisbasis Monaco. De dwergstaat versoepelt sinds begin mij de maatregelen rondom het coronavirus.

Racen op de weg is dus al een tijdje geen optie, maar Verstappen gaat de quarantaine voorlopig prima af. ,,Ik hou er echt van om thuis te zijn. Tijdens een F1-seizoen kom ik graag terug naar mijn appartement na de wedstrijd, het is er gezellig en rustig. Maar ik moet toegeven, in de afgelopen weken is het soms een beetje saai geworden”, aldus de Red Bull-coureur. ,,Het grootste deel van de tijd heb ik al simracend doorgebracht en bovendien heb ik de helft van het aanbod van Netflix al bekeken. Nu mogen we eindelijk weer naar buiten, wat vooral leuk is om te trainen.”

Simracen dus. Maar het is zeker niet het enige waarmee Verstappen zijn conditie op pijl houdt. ,,Ik weeg mezelf elke dag. Ik kom snel aan als ik de verkeerde dingen eet of drink, ik moet voorzichtig zijn. Thuis heb ik een hometrainer, een roeimachine en gewichten en ik werk ook veel met elastieken. Ik heb het niet moeilijk gevonden om mezelf fit te houden want ik wil altijd zo goed mogelijk voorbereid zijn zodat ik niet fysiek beperkt wordt tijdens het rijden.”

Toch is de Limburger vooral gecharmeerd van het virtueel racen in een simulator. ,, Ik vind gewoon dat het me helpt om mijn mentale scherpte te behouden. Als ik een qualifier rijd in een simulator, als ik begin te oefenen of in duel ga, is de druk net zo groot als in het echt rijden. De simulaties zijn nu zeer realistisch, er kan niets aan deze gedwongen pauze worden gedaan, je moet dat accepteren en proberen er het beste van te maken.”

De eerste échte Formule 1-race staat op de agenda voor 5 juli: de GP van Oostenrijk op de Red Bull Ring, de thuisbasis van Verstappen en zijn team.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee