Gevreesde Hemelvaartsdrukte in Parkstad blijft uit

Bij Ikea bleef de massale drukte uit.

Bij Ikea bleef de massale drukte uit. © Bas Quaedvlieg

In Parkstad blijft de gevreesde Hemelvaartsdrukte vooralsnog uit. De parkeerplaatsen aan de Woonboulevard in Heerlen en rondom het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade raakten nog niet eens halfvol.

Frank Benneker

Ook het centrum van Hoensbroek, normaal op Hemelvaartsdag het toneel van een door tienduizenden mensen bezochte braderie, bleef rustig.

© Bas Quaedvlieg

Zelfs bij Ikea is er geen sprake van drukte. Waar zich normaal gesproken op een ‘Duitse dag’ op In de Cramer een file vormt, kon je nu in alle rust een parkeerplaats vinden. Verkeersregelaar Richard heeft tot dusver geen drukke dag. De auto’s die hij naar de juiste ingangen voor kopen, afhalen of inleveren leidde hebben voornamelijk Duitse kentekens. De overige auto’s zijn Nederlands en een enkele Belgische.

„In de ochtend was het wel iets drukker, maar dat kwam omdat nogal wat mensen dachten dat Ikea om 10.00 uur openging, terwijl dat om 11.00 was”, zegt hij. „Maar het is niets vergeleken met afgelopen zaterdag op het Retail Park in Roermond. Toen hebben we iedere parkeerplaats drie keer bezet gehad, dat viel niet te handhaven.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee