VVV mikt op oude bekenden Van Crooij en Rutten

Vito van Crooij (links)

Vito van Crooij (links) © Pro Shots -Thomas Bakker

VVV maakt werk van de terugkeer van Vito van Crooij en Moreno Rutten. Dat bevestigen bronnen binnen en rondom de club. De komst van de transfervrije Rutten ligt op dit moment overigens meer voor de hand dan een hereniging met Van Crooij die nog twee jaar onder contract staat bij PEC Zwolle. Toch hoopt VVV de Venlonaar te kunnen gaan huren.

Qasim Hakim

Zowel Rutten als Van Crooij stonden tijdens de winterstop van het inmiddels door de coronacrisis afgebroken seizoen al op de nominatie om terug te keren in Venlo. De Limburger meldde eerder dat de komst van Rutten op het laatste moment afketste, terwijl PEC Zwolle niet mee wilde werken aan een verhuurperiode van Van Crooij naar een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. VVV onderneemt nu opnieuw actie om Van Crooij te huren. De aanvaller was het afgelopen seizoen niet onomstreden onder PEC-trainer John Stegeman en daarnaast moet de club flink bezuinigen. Van Crooij staat zelf ook niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon. Hij staat nog tot de zomer van 2022 onder contract in Zwolle.

De 24-jarige Venlonaar debuteerde op 9 maart 2014 in de uitwedstrijd tegen Achilles´29 onder René Trost in het shirt van VVV. Met de komst van Maurice Steijn een jaar later brak Van Crooij definitief door. Hij werd in 2017 kampioen met VVV in de eerste divisie en was in het seizoen daarop een belangrijke speler in de eredivisie. Van Crooij kwam tot vijf competitiedoelpunten in 33 wedstrijden.

Moreno Rutten is in gesprek met VVV. De rechtsback keerde vorige week terug uit Italië na een lockdown van negen weken. Hij liet zijn contract ontbinden bij Serie B-club Crotone en is dus transfervrij. Rutten wordt weliswaar gezien als opvolger van Tobias Pachonik, maar de Duitser is nog niet vertrokken uit De Koel. Rutten kan echter ook op het middenveld uit de voeten. De verwachting is wel dat Pachonik getransfereerd wordt.

VVV´s manager voetbalzaken Stan Valckx maakte woensdag in een uitzending van Omroep Venlo bekend dat middenvelder Lee Cattermole niet meer terugkeert in De Koel Het contract van de Engelsman wordt niet verlengd. Zijn landgenoot Jerome Sinclair is inmiddels al teruggekeerd naar Engeland. De aanvaller werd gehuurd. Naar verluidt keert Sinclair net zoals Cattermole niet meer terug in Venlo.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee