Rustige start Hemelvaartsdag in Maastricht en Heuvelland

In de rij voor een ijsje in een verder haast uitgestorven Valkenburg

In de rij voor een ijsje in een verder haast uitgestorven Valkenburg © De Limburger

© De Limburger

Mensen staan in Epen in de rij voor een ijsje.

Mensen staan in Epen in de rij voor een ijsje. © De Limburger

© De Limburger

thumbnail: In de rij voor een ijsje in een verder haast uitgestorven Valkenburg
thumbnail: null
thumbnail: Mensen staan in Epen in de rij voor een ijsje.
thumbnail: null

Het is zeer rustig op deze zonovergoten Hemelvaartsdag in Valkenburg. De enkele terrassen die buiten staan, zijn slechts geopend voor hotelgasten.

Annelies Hendrikx

Bij hotel Voncken zitten enkele hotelgasten buiten, bij hotel Botterweck is het terras vooralsnog leeg. Voor de naastgelegen ijssalon heeft zich een bescheiden rij van klanten op anderhalve meter afstand van elkaar gevormd. De parkeerplaats op het Berkelplein, normaliter stampvol, is nagenoeg leeg.

De bezoekers aan het net weer geopende pretpark de Valkenier hebben alle ruimte. Er mogen duizend tot vijftienhonderd bezoeker binnen, maar naar schatting nog niet de helft van dat aantal heeft een entreekaartje gekocht.

In het Heuvelland wordt volop gerecreëerd door wandelaars en fietsers en wordt volop gepicknickt in weilanden en bermen. Er zijn behoorlijk wat motorrijders op de been, maar tot afsluiting van wegen heeft het niet geleid. Begin april besloten gemeente en politie de wegen naar het Drielandenpunt af te sluiten vanwege de onveilige situatie op de weg door de toestroom van dagjesmensen, met name motorrijders. De politie heeft aangekondigd de komende tijd het vizier vooral op motorrijders te richten in het Heuvelland en zal op diverse plekken snelheidscontroles te houden. Op het Drielandenpunt was het redelijk rustig.

Opvallend zijn de lange rijen wachtenden langs de weg bij ijskramen zoals in Slenaken en Camerig.

Het stadscentrum van Maastricht trok aan het begin van de middag ook maar heel bescheiden kooplustigen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee