Rustige start Hemelvaartsdag in Maastricht en Heuvelland

Print

In de rij voor een ijsje in een verder haast uitgestorven Valkenburg Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Camerig / Maastricht / Itteren -

Het is zeer rustig op deze zonovergoten Hemelvaartsdag in Valkenburg. De enkele terrassen die buiten staan, zijn slechts geopend voor hotelgasten.

Bij hotel Voncken zitten enkele hotelgasten buiten, bij hotel Botterweck is het terras vooralsnog leeg. Voor de naastgelegen ijssalon heeft zich een bescheiden rij van klanten op anderhalve meter afstand van elkaar gevormd. De parkeerplaats op het Berkelplein, normaliter stampvol, is nagenoeg leeg.

De bezoekers aan het net weer geopende pretpark de Valkenier hebben alle ruimte. Er mogen duizend tot vijftienhonderd bezoeker binnen, maar naar schatting nog niet de helft van dat aantal heeft een entreekaartje gekocht.

In het Heuvelland wordt volop gerecreëerd door wandelaars en fietsers en wordt volop gepicknickt in weilanden en bermen. Er zijn behoorlijk wat motorrijders op de been, maar tot afsluiting van wegen heeft het niet geleid. Begin april besloten gemeente en politie de wegen naar het Drielandenpunt af te sluiten vanwege de onveilige situatie op de weg door de toestroom van dagjesmensen, met name motorrijders. De politie heeft aangekondigd de komende tijd het vizier vooral op motorrijders te richten in het Heuvelland en zal op diverse plekken snelheidscontroles te houden. Op het Drielandenpunt was het redelijk rustig.

Opvallend zijn de lange rijen wachtenden langs de weg bij ijskramen zoals in Slenaken en Camerig.

Het stadscentrum van Maastricht trok aan het begin van de middag ook maar heel bescheiden kooplustigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen