Eerste officiële zomerse dag van 2020 een feit

Print
Eerste officiële zomerse dag van 2020 een feit

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Op het hoofdstation in De Bilt heeft de temperatuur donderdagmiddag de 25 graden bereikt. Daarmee is het de eerste officiële zomerse dag van het jaar, aldus Weeronline.

Vorig jaar kwam het op 1 juni tot de eerste officiële zomerse dag van het jaar, precies op de eerste dag van de meteorologische zomer. De eerste dag met 25 graden of meer in De Bilt vindt gemiddeld op 18 mei plaats. Het record voor de vroegste officiële zomerse dag staat op 14 april 2007.

Niet alleen in De Bilt laat de zomer zich donderdag zien: op meerdere plekken in het binnenland werd het tot nu toe warmer dan 25 graden. In Westdorpe is de temperatuur tot dusver het hoogst met 27,1 graden. De temperatuur loopt komende uren nog wat verder op.

De eerste lokale zomerse dag van 2020 diende zich overigens al aan op 8 april. Die dag werd het in Eindhoven 25,5 graden, in Arcen 25,4 graden, in Gilze-Rijen (Noord-Brabant) 25,1 graden en in Volkel (Noord-Brabant) 25,0 graden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen