Taoufik Chadli heeft weer tijd voor SV Minor

Print
Taoufik Chadli heeft weer tijd voor SV Minor

Taoufik Chadli als speler van Eikenderveld. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek / Nuth / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Taoufik Chadli (25) gaat komend seizoen weer voor hoofdklasser SV Minor voetballen. In Nuth moet de goalgetter het gat vullen dat ontstond na het vertrek van Amin Elalji naar derdedivisionist Groene Ster.

Vleugelaanvaller Chadli vormde bij Minor eerder een koningskoppel met Elalji. Met 22 treffers voor Elalji en achttien voor Chadli en een soortgelijk aantal assists hadden de Nederlands-Marokkaanse voetballers een groot aandeel in de promotie van SV Minor naar de hoofdklasse, in 2018. Aansluitend ging Chadli met zijn vrienden bij de Heerlense vierdeklasser SV Eikenderveld voetballen, omdat de Heerlenaar in de zaal spelen bij eredivisionist Apeldoorn en een drukke gsm-onderneming niet kon combineren met hoofdklassevoetbal op het veld.

„Inmiddels is die situatie veranderd”, zegt Chadli. „Ik heb nu een qua uren meer geregelde baan als accountmanager in arbeidsbemiddeling. En mijn reisafstanden zijn na mijn overgang van Apeldoorn naar Tigers Roermond beduidend korter geworden. Bij Minor kan ik perfect invulling geven aan mijn ambitie om ook op het veld weer op een hoog niveau te gaan voetballen.”