Pretparken ‘hebben alles goed onder controle’ op Hemelvaartsdag

© Peter Schols

Pretparken in ons land kijken terug op een geslaagde Hemelvaartsdag. De Efteling had volgens eigen zeggen „alles goed onder controle”.

Redactie

Volgens het park werden de coronamaatregelen goed nageleefd. Het park doet geen uitspraken over het exacte aantal bezoekers, maar volgens een woordvoerder was het aantal „tweederde van een normale dag”.

Lees ook: Mondkapjes verboden in achtbanen Toverland: ‘Je moet er niet aan denken dat zo’n kapje wegvliegt’

„Het was logischerwijs aanzienlijk drukker dan woensdag, bij de heropening voor het publiek.” De grote attracties waren allemaal geopend, maar enkele kleine attracties moeten voorlopig gesloten blijven omdat daarin de 1,5 meter afstand niet in acht genomen kan worden.

In het Arnhemse Burgers’ Zoo is de warme Hemelvaartsdag „ondanks de strenge regels ook hartstikke goed verlopen”. Volgens woordvoerder Tim Lammers was het spannend voor zowel de medewerkers als bezoekers. „Om eerlijk te zijn werd ik best een beetje emotioneel toen ik weer bezoekers door de poort zag komen en weer blije gezichten zag”, aldus Lammers. „We zijn in 107 jaar nog nooit dicht geweest en nu waren we ineens 67 dagen gesloten. Ook voor medewerkers was het gek om twee maanden thuis te zitten.” Volgens Lammers zijn in het park de coronamaatregelen „subtiel aangebracht”. „We willen niet dat de bezoekers de hele dag bezig zijn met corona. Het moet echt een leuk dagje uit zijn en er zijn al zo verschrikkelijk veel regeltjes overal.”

Ook in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is Hemelvaartsdag prima verlopen, zegt directeur Robin de Lange. Het park ontving 2500 bezoekers, het maximale aantal dat onder de coronamaatregelen naar binnen mag. De bezoekers arriveerden in vijf vooraf via internet aangegeven tijdvakken met een gereserveerd kaartje. „Iedereen hield zich prima aan de genomen maatregelen. Bij de pasgeboren ijsbeertjes was het soms druk, maar als onze handhavers waarschuwden dat mensen afstand moesten houden was daar alle begrip voor. Iedereen was blij en opgewekt op deze heerlijke dag”, aldus De Lange.

Miniatuurpark Madurodam zegt dat de mensen nog wel „een beetje moeten wennen aan het reserveren”. „Dat doen ze over het algemeen pas op het laatste moment”, ondervindt woordvoerster Marianne Aalders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee