Nederlander dood aangetroffen in huis Portugal, ‘sterke aanwijzingen’ van moord

Print
Nederlander dood aangetroffen in huis Portugal, ‘sterke aanwijzingen’ van moord

Afbeelding: Videostill TVI24

De politie in Portugal onderzoekt de dood van een 60-jarige Nederlander. Hij werd donderdagmorgen dood gevonden in zijn woning in het uiterste zuidwesten van het land. Zijn stoffelijk overschot vertoonde sporen van geweld, melden Portugese media.

Vrienden van de zestiger sloegen alarm omdat ze al enkele dagen niets meer van hem hadden vernomen. Leden van de vrijwillige brandweer rukten uit en arriveerden omstreeks 11 uur bij de woning van de man in Sítio do Barranco Novo bij Vila do Bispo. Ze constateerden dat er enkele ruiten waren vernield. De bewoner vonden ze vervolgens dood in bed. Hij had meerdere verwondingen, vooral in het gezicht en op zijn hoofd. De beginnende staat van ontbinding zou erop wijzen dat hij al ‘minstens 24 uur’ dood was.

De gerechtelijke politie onderzoekt de zaak. Ze beschikt volgens televisiezender TVI24 over ‘sterke aanwijzingen’ dat de man werd vermoord. Glasscherven in de woning doen vermoeden dat er werd ingebroken.

De vrienden die de politie belden, zagen de zestiger afgelopen weekend voor het laatst op een feestje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen