Beurs Amsterdam begint de dag in het rood

Print
Beurs Amsterdam begint de dag in het rood

Afbeelding: ANP

De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag in het rood begonnen. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omlaag na de verliesbeurt een dag eerder. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, na de aankondiging van een nieuwe omstreden veiligheidswet in Hongkong door Peking, zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde dat de Verenigde Staten „sterk zullen reageren” als China de wet invoert.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 1,5 procent in de min op 514,95 punten. De MidKap daalde 1,4 procent tot 685,45 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 1,6 procent. Londen zakte 1,8 procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen