Politie zoekt donkerkleurige auto die wegreed kort na brandstichting bij zendmast langs A67

Print
Politie zoekt donkerkleurige auto die wegreed kort na brandstichting bij zendmast langs A67

Afbeelding: Meijel24

Maasbree -

Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting bij een zendmast op parkeerplaats Deersels langs de A67 bij Maasbree weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek.

De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets hieronder). Vervolgens is deze auto na de brandstichting rond 22.30 uur via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree.

Lees verder onder de foto.

Politie zoekt donkerkleurige auto die wegreed kort na brandstichting bij zendmast langs A67
Foto: Politie

Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerseweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de donkerkleurige auto of over de brandstichting van de zendmast zich te melden. Naast een online oproep via sociale media gaat de recherche ook posters verspreiden in het gebied rondom de zendmast.

De afgelopen tijd waren er meerdere branden in zendmasten, verspreid over het land. Die in Maasbree was de 22e in de reeks. Ook werd een zendmast vernield. De politie heeft tot nu toe drie verdachten aangehouden. De brandstichtingen zijn mogelijk acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders menen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen