Dier van de week

Dier van de week: Doc

Print
Dier van de week: Doc

Doc. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Doc. Hij is een speelse puber van twee jaar oud die staat stuiteren om met een actieve baas aan de slag te gaan.

Leukste kenmerk?

„Aan Doc heb je een vrolijke flierefluiter. Hij kwispelt non-stop en is altijd in voor een spelletje of lekkere snack. Doc is enorm energiek en is hierdoor een perfecte hond voor een baas die ook graag buiten bezig is.”

Favoriete bezigheden?

„Doc vindt zo ongeveer alles leuk, als er maar actie is. Waar je hem oprecht gelukkig mee maakt, is hem laten zwemmen. Of het nu een hondenzwembad met schoon water is of een modderig poeltje of beekje; vol overgave plonst Doc erin!”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Voor onze sportieve waterrat zoeken we een eigenaar die, net als Doc, geen genoegen neemt met een korte wandeling rondom een grasveldje. Doc wil rennen, spelen, snuffelen en het liefst een frisse duik nemen. Ook is het belangrijk dat Docs toekomstige baas hem een prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren en zonder kinderen, kan bieden. Doc kent niet veel commando’s er het zou daarom fijn als zijn toekomstige baas tijd wil stoppen in een training.”

Denk jij dat jij die baas voor Doc bent? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen