Gedichtenboek over Kerkrade: ‘Durch mieng oge’

Print
Gedichtenboek over Kerkrade: ‘Durch mieng oge’

Afbeelding: Uitgeverij TIC

Kerkrade / Eygelshoven -

Marloes Lammers-Hoekstra lanceert vandaag online haar boek ‘Durch mieng oge’. Zo’n zestig gedichten met illustraties van eigen hand beschrijven Kerkrade voor de ogen van Lammers-Hoekstra.

Na dertig jaar keert Lammers-Hoekstra terug naar haar geboorteplaats Kerkrade. Ze schrijft in het Kerkraads gedichten en fotografeert haar naaste omgeving. Herinneringen en eigen gevoelens krijgen in de gedichten een levendige en bonte beschrijving, zowel humoristisch als serieus.

Durch mieng oge wordt uitgebracht door Uitgeverij TIC en is hier LiLiLi 84 (Limburgstalige boeken). Er zijn Nederlandse vertalingen gemaakt van de gedichten uit het boek, aangezien veel familieleden en kennissen van de schrijfster in het noorden van het land wonen.

Durch mieng oge is voor 12,50 euro te verkrijgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen