Veilige doorgang voor scholieren Leudal door ‘verboden gebied’ Baexem

Print
Veilige doorgang voor scholieren Leudal door ‘verboden gebied’ Baexem

Afbeelding: iStockphoto

Baexem / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Voor Leudalse scholieren wordt een doorgang gemaakt, zodat ze straks evengoed veilig naar school kunnen nu het bosgebied langs de N280 ter hoogte van Baexem is afgesloten.

Het stuk is een ‘héél belangrijk aandachtspunt’ voor de gemeente Leudal met het oog op het opengaan van de middelbare scholen op 2 juni.

Lees ook: Homo-ontmoetingsplek Leudal is ‘verboden gebied’ in verband met corona

Het gebied achter de Defensieweg, regionaal en provinciaal bekend als homo-ontmoetingsplaats, is een veelgebruikte fietsroute voor scholieren, schrijft burgemeester Désirée Schmalschläger. Het terrein is sinds een maand bestempeld als ‘verboden gebied’, omdat de geldende coronaregels er meermaals werden overtreden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen