Weekmarkt op dinsdag weer terug in Vaals

Print
Weekmarkt op dinsdag weer terug in Vaals

Klanten houden afstand in de rij op de markt in Vaals. Afbeelding: Harry Heuts

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

De gemeente Vaals keert weer terug naar de weekmarkt op dinsdag nu de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus worden versoepeld.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de weekmarkt in Vaals twee maanden vervangen door dagelijkse standplaatsen. De weekmarkt wordt voorlopig wel uitgebreid naar het Prins Willem Alexanderplein, om meer ruimte te krijgen voor brede gangpaden. Dit zijn de marktkramen die normaal gesproken op het middengedeelte van het Von Clermontplein staan.

Looproute

Om te zorgen dat mensen voldoende afstand houden is er een looproute die met pijlen op de grond wordt aangegeven. Toezichthouders helpen de bezoekers om de anderhalve meter afstand te houden. Worden de regels niet nageleefd, dan kan dat volgens de gemeente Vaals betekenen dat de weekmarkt weer moet stoppen.

Lees ook: ‘We hebben elkaar nodig op de markt’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen