Vrouw (73) uit Limburg op de fiets doodgereden in Dalfsen

Print
Vrouw (73) uit Limburg op de fiets doodgereden in Dalfsen

Afbeelding: iStock

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

De 73-jarige vrouw die donderdag om het leven kwam bij een ongeluk in Dalfsen (Overijssel) komt uit de gemeente Roerdalen. De fietsende vrouw werd geschept door een personenauto. Het politieonderzoek loopt nog.

Het ongeluk gebeurde op de Tolhuisweg. Een man en de vrouw waren per ongeluk op dezelfde weg als de auto terechtgekomen. De man reed daarop snel naar het fietspad naast de weg. De vrouw volgde hem, maar zag daarbij de auto over het hoofd.

De melding van het ongeval kwam donderdagmiddag even na drie uur bij de politie binnen. Er werden direct twee ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man op de fiets verkeerde in shock. Hij is, net als de hevig geschrokken bestuurster van de auto, door de politie naar huis gebracht.

Maanden onderzoek

Het onderzoek naar ongelukken duurt vaak enkele maanden, legt een woordvoerder van de politie uit. Zo moet er bijvoorbeeld technische informatie van de auto uitgelezen worden en wordt er een reconstructie gemaakt. De resultaten van het onderzoek worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het OM beslist vervolgens of er vervolgstappen genomen moeten worden of dat de zaak is afgerond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen