Elsloose dames bedenken corona gerelateerde emoji’s

Print
Elsloose dames bedenken corona gerelateerde emoji’s

Jacqueline Römers (met mondkapjes) samen met Jolanda Palmen (rechts) en Sonja Thomassen van de Mondkapjesproductielijn Elsloo. Afbeelding: Françoise Petersen

Elsloo -

Jacqueline Römers en José Fijnaut uit Elsloo hebben iets nieuws bedacht: de corona-emoji. Het spontane idee neemt in een week tijd een vogelvlucht. Römers legt het uit.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen corona-emoji’s te maken?

„Sinds de corona-uitbraak ben ik samen met eenenvijftig dames actief bij de Mondkapjesproductielijn Elsloo. Via een groepsapp houd ik de vrijwilligers op de hoogte over de stand van zaken. Aan het eind van de dag verstuur ik altijd een update. Mij viel op dat er, behalve de emoji met het mondkapje, geen andere corona-emoji’s bestaan. Dus heb ik nieuwe emoji’s bedacht en kunstenares José Fijnaut gevraagd of zij ze kon maken.”

Elsloose dames bedenken corona gerelateerde emoji’s
Knuffelhonger. Foto: Joacqueline Römers en José Fijnaut

Dat is gelukt zo te zien.

„Binnen een week heeft ze elf emoji’s ontworpen. Ze variëren van het coronavirus zelf , tot knuffelhonger (foto) en hamsterwoede.”

Zijn ze ook te gebruiken op de telefoon?

„Via de officiële weg duurt het zeker een jaar. Al heb ik niet de illusie dat, als ze worden gemaakt, ze onze emoji’s gaan gebruiken.”

Is er geen alternatief?

„Ik heb stickers laten maken. Die wil ik als pakket via Facebook aanbieden. Hopelijk is dat na het weekend het geval. We willen ze zo snel mogelijk bij de mensen krijgen, want nu is het nog actueel.”

Dan kun je ze niet in de app gebruiken?

„Dat klopt. Ik ben zelf niet zo technisch onderlegd. Wellicht dat iemand kan helpen? Ideeën zijn welkom via hetmeisjemetdeblauwekrullen@gmail.com.

Lees ook: Na 5000 mondkapjes stoppen de ruim vijftig vrijwilligers er mee

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →