Politie zoekt man die in Kerkrade hond mishandelde en meisje bespuugde

Print
Politie zoekt man die in Kerkrade hond mishandelde en meisje bespuugde

De plek waar het incident plaatsvond. Afbeelding: Google Maps

Kerkrade / Eygelshoven -

De politie is op zoek naar een man die donderdag in Kerkrade een hond mishandelde en een meisje heeft bespuugd. Ook wordt een getuige van het incident opgeroepen zich te melden.

Op Hemelvaartsdag reed rond 13.00 uur een vrouw met haar 9-jarige dochter over de Stationsstraat te Kerkrade in de richting van de rotonde met de Hamstraat, de Voorterstraat en de Domaniale Mijnstraat. Zij zagen hoe een man op het trottoir zijn jonge herdershond mishandelde, meldt de politie Kerkrade via Facebook.

Gespuugd

De vrouw sprak hem aan door het geopende raam aan de bijrijdersplaats en zei dat zijn gedrag niet normaal was. Zonder verder iets te zeggen spuugde hij naar de dochter, die in het gezicht geraakt werd. Toen de vrouw uitstapte vluchtte de man weg richting de rotonde.

Nadat ze kort achter de man was aangelopen langs de hondenuitlaatplaats tussen de Domaniale Mijnstraat en de Maria Gorettistraat, sprak zij met een vooralsnog onbekende vrouw aan wie zij haar verhaal vertelde. Deze vrouw gaf aan de man te kennen en zei dat hij in het centrum van Kerkrade zou wonen.

Oproep

De politie is op zoek naar deze getuige en roept haar op zich te melden. Zowel het mishandelen van de hond als het bespugen van het meisje zijn volgens de politie onderwerp van onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen