Explosie bij woning in Hoensbroek: auto in brand

Print
Explosie bij woning in Hoensbroek: auto in brand

De ontploffing deed zich rond kwart over vier in de nacht voor bij een huis aan de Marktgravenstraat. Afbeelding: Google Street View

Hoensbroek -

Bij een woning in Hoensbroek is in de nacht van donderdag op vrijdag een explosief ontploft. Door de klap van de explosie vloog een auto in brand en raakten andere auto's beschadigd, maakte de politie vrijdagmiddag bekend.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding.

De ontploffing deed zich rond kwart over vier in de nacht voor bij een huis aan de Marktgravenstraat. Buurtbewoners zagen een auto in brand staan en waarschuwden de hulpdiensten na het horen van een knal.

De politie tast nog in het duister wat de aanleiding of achtergrond van de explosie is. De klap van de ontploffing zorgde voor schade aan geparkeerde auto’s. Van de voertuigen zijn onder andere enkele ramen vernield.

De recherche heeft vrijdag onderzoek verricht in en rond de woning waar het explosief tot ontploffing kwam. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen