Explosie bij woning in Hoensbroek: auto in brand

Print
Explosie bij woning in Hoensbroek: auto in brand

De ontploffing deed zich rond kwart over vier in de nacht voor bij een huis aan de Marktgravenstraat. Afbeelding: Google Street View

Hoensbroek -

Bij een woning in Hoensbroek is in de nacht van donderdag op vrijdag een explosief ontploft. Door de klap van de explosie vloog een auto in brand en raakten andere auto's beschadigd, maakte de politie vrijdagmiddag bekend.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding.

De ontploffing deed zich rond kwart over vier in de nacht voor bij een huis aan de Marktgravenstraat. Buurtbewoners zagen een auto in brand staan en waarschuwden de hulpdiensten na het horen van een knal.

De politie tast nog in het duister wat de aanleiding of achtergrond van de explosie is. De klap van de ontploffing zorgde voor schade aan geparkeerde auto’s. Van de voertuigen zijn onder andere enkele ramen vernield.

De recherche heeft vrijdag onderzoek verricht in en rond de woning waar het explosief tot ontploffing kwam. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →