Raadsvergadering Simpelveld gaat niet door; wachten op schriftelijke antwoorden vragen ‘kwestie Voerendaal’

Print
Raadsvergadering Simpelveld gaat niet door; wachten op schriftelijke antwoorden vragen ‘kwestie Voerendaal’

De gemeenteraad van Simpelveld bijeen, met de coronamaatregel. Afbeelding: Luc Lodder / Archief De Limburger

Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De geplande raadsvergadering in Simpelveld op donderdag 4 juni gaat definitief niet door.

Het college besloot al in april om de bijeenkomst te annuleren bij gebrek aan voldoende agendapunten. Vervolgens vroegen de fracties van CDA en Samen1 om toch bijeen te komen om te praten over de stukgelopen samenwerking tussen Simpelveld en Voerendaal. Dat voorstel is besproken binnen het presidium, gevormd door de fractievoorzitters van de vijf partijen in de gemeenteraad. Tijdens die vergadering is bepaald dat eerst op de antwoorden van de schriftelijke vragen wordt gewacht die CDA en Samen1 aan het college hebben gesteld over de kwestie. Daarna is er een informele bijeenkomst van de raad. Afhankelijk van het resultaat hiervan wordt bekeken of het onderwerp nader besproken wordt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →