Nieuwe borden tegen Afrikaanse varkenspest bij grenzen

Print
Nieuwe borden tegen Afrikaanse varkenspest bij grenzen

Waarschuwing tegen Afrikaanse varkenspest, hier op de Maasboulevard in Maastricht bij de Belgische grens. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) hangt bij de grenzen nieuwe borden op die waarschuwen tegen de ‘insleep van Afrikaanse varkenspest’.

Dat bevestigt een woordvoerder. „Het is ook in deze tijden van belang om mensen daar nog eens op te wijzen.”

De campagne van de NVWA loopt al bijna twee jaar. De borden roepen mensen op geen etensresten achter te laten in de natuur. Afrikaanse varkenspest (AVP) is een besmettelijke virusziekte die voorkomt bij varkens en zwijnen. De ziekte werd in 2018 vastgesteld bij enkele wilde zwijnen in de Belgische Ardennen. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen, maar kan wel worden overgebracht op varkens en wilde zwijnen via besmet varkensvlees zoals ham of worst. Wilde zwijnen kunnen besmet worden als zij deze besmette levensmiddelen opeten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen