Vrienden voor de Laurentiusparochie gezocht

© Peter Lambrichs Fotografie

De Sint-Laurentiuskerk in Voerendaal is toe aan een restauratie. Om letterlijk een steentje bij te dragen, vraagt het kerkbestuur van de Laurentiusparochie inwoners van Voerendaal en Kunrade om ‘vriend’ te worden van de Laurentius.

Redactie

De instandhouding van de kerk, die oorspronkelijk uit de 11e eeuw stamt, wordt al jaren betaald door verschillende partijen. Echter worden de bijdragen van de Rijksoverheid, de gemeente Voerendaal en de Provincie Limburg steeds minder. Naast de kerkbijdrages van de parochianen zijn bijdragen van inwoners de gemeente Voerendaal zijn ook welkom en worden zij daarom opgeroepen om zich medeverantwoordelijk te voelen voor de Sint-Laurentiuskerk.

De Sint-Laurentiuskerk in Voerendaal is een rooms-katholieke kerk die in 1049 door Paus Leo IX werd geconsacreerd en daarmee de enige door een paus ingewijde kerk van Nederland is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee