Vrienden voor de Laurentiusparochie gezocht

Print
Vrienden voor de Laurentiusparochie gezocht

Afbeelding: Peter Lambrichs Fotografie

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

De Sint-Laurentiuskerk in Voerendaal is toe aan een restauratie. Om letterlijk een steentje bij te dragen, vraagt het kerkbestuur van de Laurentiusparochie inwoners van Voerendaal en Kunrade om ‘vriend’ te worden van de Laurentius.

De instandhouding van de kerk, die oorspronkelijk uit de 11e eeuw stamt, wordt al jaren betaald door verschillende partijen. Echter worden de bijdragen van de Rijksoverheid, de gemeente Voerendaal en de Provincie Limburg steeds minder. Naast de kerkbijdrages van de parochianen zijn bijdragen van inwoners de gemeente Voerendaal zijn ook welkom en worden zij daarom opgeroepen om zich medeverantwoordelijk te voelen voor de Sint-Laurentiuskerk.

De Sint-Laurentiuskerk in Voerendaal is een rooms-katholieke kerk die in 1049 door Paus Leo IX werd geconsacreerd en daarmee de enige door een paus ingewijde kerk van Nederland is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen