Machinist overleden bij botsing trein en landbouwaanhanger

Print
Machinist overleden bij botsing trein en landbouwaanhanger

Afbeelding: ANP

Bij een botsing tussen een personentrein en de kiepkar van een tractor in de buurt van het Drentse Hooghalen zijn vrijdagmiddag meerdere gewonden gevallen. De machinist raakte zwaargewond en bezweek aan zijn verwondingen.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen ligt stil.

Twee treinreizigers zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De machinist zat bekneld, kon worden bevrijd maar bezweek aan zijn verwondingen, verklaarden mensen die bij de trein waren tegenover een verslaggever van Dagblad van het Noorden. De loonwerker die de tractor bestuurde, kwam volgens hem met de schrik vrij maar verkeert in shock. RTV Drenthe bevestigt het nieuws.

In de trein zaten volgens de politie 52 passagiers. Ze werden opgevangen door de massaal aanwezige hulpdiensten. De NS stuurt bussen om de gestrande reizigers op te halen. Een traumahelikopter landde omstreeks 16.50 uur bij de plek van het ongeval, maar vertrok een klein uur later weer. De NS zet bussen in tussen de stations Hoogeveen, Beilen en Assen.

Kipper

De botsing vond plaats omstreeks 16.12 uur. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang op de Oude Provincialeweg tussen Hooghalen en Beilen. De trein botste er naar alle waarschijnlijkheid op de kiepkar van een tractor. Dit omdat bij de overweg een ongeschonden tractor staat. Op foto’s is duidelijk het onderstel te zien van een zogenoemde landbouwkipper. De voorkant van de trein is volgens hem volledig weggevaagd. ,,Ik heb nog nooit zoiets gezien’’, verklaarde een politieagent tegenover de journalist. ,,De hele cabine is weg.’’

De weg is inmiddels afgesloten in verband met de hulpverlening. De betreffende spoorwegovergang wordt gebruikt door boeren om bij hun landerijen te komen, meldt de krant. Het treinverkeer is tussen Beilen en Assen de rest van de dag gestremd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen