Gasten zitten droog bij de Pastorie in Roermond

Print
Gasten zitten droog bij de Pastorie in Roermond

De Pastorie in Roermond is klaar voor de heropening van de horeca. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Hoe onderscheid je je als restaurant in coronatijden? De Pastorie in Roermond hoopt dat te doen dankzij veel overdekte terrasruimte.

Er zullen weinig restaurants zijn die op het ‘anderhalvemeterterras’ net zoveel tafeltjes kwijt kunnen als ze voor de coronacrisis in gebruik hadden. Dankzij een groot privéterrein is de Pastorie achter de Roermondse kathedraal erin geslaagd bijna hetzelfde aantal zitplaatsen te creëren: 92 versus 120 voor de coronacrisis. Op geen anderhalve, maar liefst twee meter afstand, laat eigenaar Niek Brouwers met gepaste trots weten. „Voor maximale veiligheid.”

Koukleumen

Op 62 plekken zit je als gast bij een regenbuitje droog. Dankzij een groot tentdoek. Tja, zegt Brouwers, „je moet toch wat in deze moeilijke tijden. Binnen kunnen we niet veel mensen kwijt, vandaar dat we na wat brainstormen op dit idee zijn gekomen.” Mogelijk wordt de tent een blijvertje, want de restauranthouder weet uit ervaring dat veel mensen in de zomer sowieso liever buiten eten. Tenminste als ze daar niet hoeven koukleumen. Heaters heeft De Pastorie nog niet. „Mocht het weer tegenzitten, dan zijn die nog snel aangeschaft.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen