Kerkraadse in race voor fotoprijs Africa Geographic

Print
Kerkraadse in race voor fotoprijs Africa Geographic

De genomineerde foto uit Madagaskar. Afbeelding: Kim paffen

Kerkrade / Eygelshoven -

Kim Paffen uit Kerkrade zit met een van haar foto’s bij de laatste vijftig kanshebbers voor de Photographer of the Year-verkiezing van Africa Geographic, waar in totaal bijna 38.000 foto’s voor werden ingezonden.

Waar heb je deze foto gemaakt en wat zien we precies?

„Het is een foto van de Allée des Baobabs in Madagaskar. Ik heb deze in 2019 tijdens een reis gemaakt en heb de foto de titel Mother of the forest gegeven. Dat vond ik passend omdat die Baobabbomen in Malagasitaal Renala genoemd wordt en dat betekent moeder van het woud. Op de foto zie je de allee tijdens een prachtige zonsondergang. En als detail een moeder die daar op dat moment met haar kind liep. Ineens zie je goed hoe klein wij eigenlijk zijn.”

Bij de laatste 101 foto’s zat zelfs nog een foto van jou...

„Klopt! Toen was mijn foto van een gorilla in Oeganda ook nog in de race, maar die is afgevallen.”

Aan je Facebookpagina te zien ben je een liefhebber van Afrika. Wat trekt je zo aan dat continent?

„Ik ben er nu zo’n vijftien keer geweest, maar het blijft fascineren. Het is de combinatie van landschap, zonsondergang, de hartelijkheid van de mensen, de mooie dieren en de natuur. Prachtig om dat op beeld vast te leggen.”

Vorig jaar won je met een andere foto uit Madagaskar de publieksprijs bij National Geographic. Hoe schat je deze keer je kansen in?

„Het zijn allemaal prachtige foto’s en veelal foto’s die ook echt door professionele wildlifefotografen zijn gemaakt. Ik voel me daarom extra vereerd om bij de laatste vijftig te zitten. Maar als je zo ver komt, wil je eigenlijk ook gewoon winnen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen