Noodhulp voor ruim honderd UM-studenten

Print
Noodhulp voor ruim honderd UM-studenten

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

De Universiteit Maastricht heeft 108 studenten in financiële nood kunnen helpen met een speciale bijdrage. Het noodfonds heeft 74.000 euro uitgekeerd. Daarvan is 41.000 opgehaald via crowdfunding.

Het fonds is bedoeld voor studenten met acute geldzorgen die niet in aanmerking komen voor andere regelingen, zoals de Nederlandse studiefinanciering. Het gaat veelal om buitenlanders, die een groot deel van de Maastrichtse studentenpopulatie vormen. Uit het groot aantal aanvragen concludeert de UM dat het fonds in een duidelijke behoefte voorziet.

Het fonds heeft naast crowdfunding ook geld uit de reserves ter beschikking gesteld. Daarnaast zijn giften die medewerkers en bestuursleden van de UM uit nevenfuncties hebben gekregen in het fonds gestort.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen