Noodhulp voor ruim honderd UM-studenten

Print
Noodhulp voor ruim honderd UM-studenten

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

De Universiteit Maastricht heeft 108 studenten in financiële nood kunnen helpen met een speciale bijdrage. Het noodfonds heeft 74.000 euro uitgekeerd. Daarvan is 41.000 opgehaald via crowdfunding.

Het fonds is bedoeld voor studenten met acute geldzorgen die niet in aanmerking komen voor andere regelingen, zoals de Nederlandse studiefinanciering. Het gaat veelal om buitenlanders, die een groot deel van de Maastrichtse studentenpopulatie vormen. Uit het groot aantal aanvragen concludeert de UM dat het fonds in een duidelijke behoefte voorziet.

Het fonds heeft naast crowdfunding ook geld uit de reserves ter beschikking gesteld. Daarnaast zijn giften die medewerkers en bestuursleden van de UM uit nevenfuncties hebben gekregen in het fonds gestort.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen