Drentse band neemt liefdesverklaring voor Irma Sluis op

Print
Drentse band neemt liefdesverklaring voor Irma Sluis op

Afbeelding: ANP

De populaire Drentse band Mooi Wark heeft een lied gewijd aan gebarentolk Irma Sluis. In het lied Oh Irma, dat dinsdag online wordt gelanceerd, verklaren zij de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de verklaringen van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet.

Het lied, dat in Drents dialect word gezongen, was vrijdagavond voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De clip, waarin het lijkt of Irma Sluis de tekst zelf met haar handen ‘vertolkt’, gaat dinsdag online in première.

„Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk”, stelt zanger en bassist William Bossong. „Maar dit lied is wat rustiger van toon. Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus. Ze straalt een serene rust uit, met haar natuurlijke uitstraling en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een hele leuke vrouw.”

De band Mooi Wark wordt wel de Drentse evenknie van Normaal genoemd. De formatie treedt al ruim dertig jaar op, vooral in Noord-Nederland. De grootste hit, tot nu toe, was het nummer In de blote kont.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen