Premier League vol vertrouwen voor herstart in juni

© BSR/SOCCRATES

De Premier League heeft zeer goede hoop dat er in juni weer gevoetbald kan worden. ,,We zijn zo zeker als we kunnen zijn”, zegt directeur Richard Masters tegen de BBC.

Redactie

,,We hebben de eerste stap gezet”, vertelt Masters over de trainingen die deze week weer zijn begonnen. ,,Het is fantastisch voor iedereen, ook voor de fans, om de spelers weer op het trainingscomplex te zien.”

Masters wil nog geen datum op de hervatting plakken van de competitie die sinds 13 maart stil ligt. ,,Maar we zouden niet de eerste stap hebben gezet als we niet zeker waren dat het veilig was. We moeten respect hebben voor de spelers die nu niet willen trainen, maar ik zou me comfortabel genoeg voelen om weer te beginnen.”

Mochten de competitie worden hervat en Liverpool kampioen worden dan moet het mogelijk zijn om een prijsuitreiking te doen. ,,Als we daar een goede manier voor kunnen vinden”, aldus Masters. Liverpool staat momenteel 25 punten los in de competitie en kan het eerste landskampioenschap in dertig jaar ruiken. Er bestaat alleen de vrees dat te veel mensen bij elkaar komen op het moment dat de Reds kampioen worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee