Video: Drie jonge ooievaars geringd in Ottersum

Leden van Vogelwacht De Maasheggen hebben vrijdagavond drie jonge ooievaars geringd. De jonge klepperaars in Ottersum zijn naar schatting vier, vijf weken oud.

Redactie

Jarenlang maakten ooievaars een nest op het dak van café ‘t Swaantje. Dit jaar werden er vijf eieren gelegd. Drie ooievaar kwamen enkele weken geleden ter wereld.

Leo Daanen van de Vogelwacht haalde vrijdag de ooievaars van het nest om ze in een Ikea-shopper naar beneden te brengen. Een vogelwachter uit Beugen onderzocht vervolgens de vogels, nam de maten op, woog ze en ringde ze ook. De drie Ottersumse ooievaars wogen 2540, 2450 en 2610 gram.

Vogelwacht De Maasheggen ringt jaarlijks de ooievaars op het nest op het stadhuis in Gennep. Sinds enkele jaren ontfermen zij zich over de ooievaars uit het nest bij Kroon in ‘t Ven. Op het nest in aan de Sint Janstraat werden nog niet eerder ooievaarsjongen geboren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee