In Vietnam gaan ze weer voetballen, met 15.000 toeschouwers

Dringen bij de toegangspoorten voor de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden in Vietnam.

Dringen bij de toegangspoorten voor de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden in Vietnam.

Wit-Rusland is het enige Europese land waar ze ondanks de coronapandemie ‘gewoon’ door voetbalden, met publiek nota bene. Duitsland was vorige week het eerste ‘grote voetballand’ waar ze weer begonnen, maar dan zonder publiek. In Vietnam starten ze de competities ook weer op, mét publiek.

Ton Reijnaerts

In Azië heeft Vietnam deze zaterdagmiddag de primeur, met het bekerduel tussen Nam Dinh FC (de club van de Nederlandse oud-FC Dordrecht-speler Romario Kortzorg) en HAGL. Vorig jaar was het stadion met 30.000 toeschouwers uitverkocht. Vanwege de coronamaatregelen mogen nu maar de helft van de tickets verkocht worden, maar die 15.000 kaarten vlogen weg. Al ruime tijd voor de aftrap was het dringen bij de toegangspoortjes van het Thiên Truòng Stadion. In Vietnam geldt de anderhalvemeterregel. Tevens zijn mondkapjes verplicht en moeten de fans voor de entree de handen hebben gewassen. Bovendien wordt de temperatuur van de bezoekers vooraf gemeten.

Dit weekeinde worden in Vietnam nog negen bekerwedstrijden afgewerkt. Volgende week wordt de V-League hervat, de hoogste competitie die op 15 maart al na twee speelronden vanwege de coronacrisis werd onderbroken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee