In Vietnam gaan ze weer voetballen, met 15.000 toeschouwers

Print
In Vietnam gaan ze weer voetballen, met 15.000 toeschouwers

Dringen bij de toegangspoorten voor de eerste voetbalwedstrijd in ruim twee maanden in Vietnam.

Wit-Rusland is het enige Europese land waar ze ondanks de coronapandemie ‘gewoon’ door voetbalden, met publiek nota bene. Duitsland was vorige week het eerste ‘grote voetballand’ waar ze weer begonnen, maar dan zonder publiek. In Vietnam starten ze de competities ook weer op, mét publiek.

In Azië heeft Vietnam deze zaterdagmiddag de primeur, met het bekerduel tussen Nam Dinh FC (de club van de Nederlandse oud-FC Dordrecht-speler Romario Kortzorg) en HAGL. Vorig jaar was het stadion met 30.000 toeschouwers uitverkocht. Vanwege de coronamaatregelen mogen nu maar de helft van de tickets verkocht worden, maar die 15.000 kaarten vlogen weg. Al ruime tijd voor de aftrap was het dringen bij de toegangspoortjes van het Thiên Truòng Stadion. In Vietnam geldt de anderhalvemeterregel. Tevens zijn mondkapjes verplicht en moeten de fans voor de entree de handen hebben gewassen. Bovendien wordt de temperatuur van de bezoekers vooraf gemeten.

Dit weekeinde worden in Vietnam nog negen bekerwedstrijden afgewerkt. Volgende week wordt de V-League hervat, de hoogste competitie die op 15 maart al na twee speelronden vanwege de coronacrisis werd onderbroken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen