Medewerker basisschool Roermond besmet met coronavirus

© ANP

Op basisschool De Brink in de Roermondse wijk Hoogvonderen blijkt een medewerker besmet met het coronavirus. Ook de andere medewerkers van de school worden nu getest op het virus.

Maikel Suilen

Bestuurder Kees Dekker van Scholenkoepel Swalm en Roer, waar De Brink onderdeel van uitmaakt, bevestigt dit. De medewerker moet sowieso de komende twee weken thuisblijven.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Ze had lichte klachten en is de afgelopen weken in contact geweest met de kinderen van haar klas, aldus Dekker. „En ook collega’s ontmoeten elkaar en werken samen, waardoor besmetting kan plaatsvinden. De GGD is een contactonderzoek gestart, daaruit moet straks blijken of er nog andere medewerkers het virus hebben opgelopen.”

Geopend

De schoolleiding is voornemens om de school vooralsnog geopend te houden. Dekker: „Maar stel er blijken straks zes personen besmet, dan wordt het een stuk lastiger om lessen te geven. We hopen daar dit weekeinde meer duidelijkheid over te krijgen, en dan nemen we ook een nieuw besluit over eventueel dichtgaan.”

Lees ook: Geen nieuwe besmettingen, maar school Eygelshoven kan niet open

Eygelshoven

Eerder deze week bleken op basisschool De Veldhof in Eygelshoven vier medewerkers, onder wie twee leerkrachten, besmet met corona. Het bestuur heeft besloten om maandag niet open te gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee