Drie Nederlanders en zes Belgen aangehouden voor grootschalige cocaïnesmokkel

© ANP

In een onderzoek naar internationale drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa zijn drie Nederlanders aangehouden. Ook in België zijn zes verdachten aangehouden. Dat meldt de federale politie in België zaterdag. De aanhoudingen vonden dinsdag al plaats. De Nederlanders worden mogelijk uitgeleverd.

Redactie

De aangehouden mannen worden verdacht van het smokkelen van grote hoeveelheden cocaïne naar België vanuit Zuid-Amerika. Het gaat in Nederland om een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam. Er is beslag gelegd op de woning in Ouderkerk aan den IJssel, een luxe auto en de bankrekening van de bewoner. Daarnaast zijn juwelen, 20.000 euro contant geld, horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

In België werden meer dan 2 miljoen euro in contant geld, 40 auto’s, 90 motorfietsen, juwelen, diamanten en horloges in beslag genomen. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.

De drie verdachten in Nederland zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie met oog op uitlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam beslist daar volgende week over. Allen zitten voorlopig vast. Van de zes verdachten in België zitten er nog vijf vast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee