Politie deelt spectaculaire beelden van vluchtpoging na plofkraak

Print
Politie deelt spectaculaire beelden van vluchtpoging na plofkraak

Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Landelijke Eenheid heeft zaterdag beelden gedeeld van een wilde achtervolging op een auto van plofkrakers. De plofkraak vond eerder 4 mei plaats in het Duitse Schwelm.

Op de beelden is te zien hoe de politie op hoge snelheid de achtervolging inzet en hoe het voertuig van de verdachten tot stilstand komt tegen een hekwerk. Agenten losten waarschuwingsschoten toen de bestuurder van de auto ervandoor ging. De andere inzittende kon worden aangehouden.

De dieven hadden een geldautomaat opgeblazen in het Duitse Schwelm en vluchtten vervolgens naar Nederland. In Weert kon de politie twee mannen worden aangehouden. Een derde verdachte wist te vluchten.

In het voertuig van de plofkrakers werden explosieven aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief uit elkaar gehaald.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →