Politie deelt spectaculaire beelden van vluchtpoging na plofkraak

© Getty Images

De Landelijke Eenheid heeft zaterdag beelden gedeeld van een wilde achtervolging op een auto van plofkrakers. De plofkraak vond eerder 4 mei plaats in het Duitse Schwelm.

Redactie

Op de beelden is te zien hoe de politie op hoge snelheid de achtervolging inzet en hoe het voertuig van de verdachten tot stilstand komt tegen een hekwerk. Agenten losten waarschuwingsschoten toen de bestuurder van de auto ervandoor ging. De andere inzittende kon worden aangehouden.

De dieven hadden een geldautomaat opgeblazen in het Duitse Schwelm en vluchtten vervolgens naar Nederland. In Weert kon de politie twee mannen worden aangehouden. Een derde verdachte wist te vluchten.

In het voertuig van de plofkrakers werden explosieven aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief uit elkaar gehaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee